Menukaart Restaurant Den Driehoek

Voor alle wensen wat betreft allergenen verwijzen wij u graag naar onze met zorg samengestelde 'Allergenen Menukaarten'. Op deze kaarten staan alle wettelijk bepaalde allergenen nauwkeurig omschreven. Ook hebben we een eigen receptenmap waarin alle gerechten uitgewerkt zijn met een omschrijving van de ingrediënten.

Voor alle vragen over allergieën kunt u natuurlijk altijd terecht bij onze medewerkers. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.


Koude voorgerechten

 
   

Zalm / Garnalen 
Combinatie van gerookte zalm op rucolasalade en cocktail van Hollandse garnalen geserveerd met rode grapefruit, limoenmayonaise en zeewierkoekje

€ 11,50
   

Scampi's

Op Oosterse wijze bereide spies van gemarineerde scampi’s in tempura geserveerd op een frisse salade met Hollandse garnalen met tomaat en saffraanmayonaise

€ 13,50
   
Visserij

Palet bestaande uit: garnalencocktail, gerookte zalm, tonijn, king-krabsalade, kreeftenpaté, scampi en kreeftensoep met coquille geserveerd met een frisse salade en zeewiermayonaise

€ 14,50
   
Pulled Porc

Taartje van Pulled Porc met truffel en bosui geserveerd tussen broodcroutons begeleid door piccalillysaus, uienchutney, bieslook, boerenspekjes en Amsterdamse uitjes

€ 10,50
   
Carpaccio

Op Italiaanse wijze bereide carpaccio van runderlende met pestodressing en huisgebakken kaasstengel met pijnboompitjes, rode ui, gebakken spekjes, gemarineerde tomaat en oude kaas 

€ 11,50
   

Kalf / Eendenlever

Salade van rosé gebakken kalfsfilet en plakjes eendenleverpaté geserveerd met roergebakken oesterzwammen en truffelmayonaise

€ 12,75
   
Geitenkaas / Gorgonzola

MMet honing gelakte geitenkaas geserveerd met bietjes en een compote van peer begeleid door gezouten amandelen, saus van appelstroop en een crème van gorgonzola

€ 11,50
   
   

Soepen

(alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met royaal brood en diverse soorten boter)


 
Tomaten 

Heerlijke tomatensoep uit eigen keuken geserveerd met verse selderij, room en echte ballen

€ 5,50
   

Grootmoeders Groentesoep

Rundsoep zoals Oma hem altijd maakte geserveerd met groente, selderij, vlees en echte ballen begeleid door piccalilly

€ 6,00
   
Goulash

Lichtpikante goed gevulde Goulashsoep. Geserveerd met een spiesje van chorizo worstjes en een paprikabroodje

€ 6,50
   
Erwten
Erwtensoep nieuwe stijl begeleid door boeren roggebrood geserveerd met fijne plakjes rookworst een spiesje van mager gerookt spek
€ 7,00
   
Soepentrio 

Combinatie van 3 soepen van onze menukaart of het menu “Du Chef” geserveerd met passend garnituur

begeleid door een vers afgebakken mini tomatenbroodje

€ 8,50
   
   

Warme voorgerechten

 
   

Zeemans Schuitje

Romige kreeftensoep met coquilles en Hollandse garnalen geserveerd met spies van gebakken scampi’s begeleid door rouille en krokant gebakken broodcroutons

€ 13,50
   

Pikante Ossenhaas puntjes

Pannetje met op Oosterse wijze gebakken ossenhaaspuntjes geserveerd in een lichtpikante saus met cashewnootjes en kroepoek 

€ 12,75
   

Hazenpeper

Roombotersoes gevuld met verfijnde Hazenpeper

geserveerd met notentapenade en veenbessencompote

€ 13,50
   
   

Allergenen menukaart

 

Op deze kaart staan alle 14 wettelijk bepaalde allergenen nauwkeurig omschreven. Voor alle overige vragen kunt u natuurlijk met onze mensen overleggen naar de mogelijkheden.



In sommige gevallen zijn wij genoodzaakt om voor bepaalde afwijkingen van onze gerechten van de menukaart een meerprijs in rekening te brengen. 

   
   

Vis hoofdgerechten

(Alle hoofdgerechten worden geserveerd met salade en begeleidend aardappel en groentegarnituur)

 
   
Chef's Zalm

Met olijfolie in de oven gegaarde verse zalm met gesmolten mozzarella geserveerd met gegratineerde mosselen en kreeftensaus met rivierkreeftjes, mosselen en garnalen

€ 21,50
   
Zeeduivel / Krab

Oosterse combinatie van zeeduivel en krab met licht gerookte knoflook geserveerd in een pannetje met linzen en oesterzwammen begeleid door wasabi chips

€ 24,50
   
Gamba's in smoking

In de oven gegaarde gemarineerde gamba’s omwikkeld met een plakje mager rookspek geserveerd op romige pasta met garnalen, wakame, bosui, geroosterde sesamzaadjes en chilisaus 

€ 23,75
   
Zeetong  (± 400 gram)

Met roomboter gebakken zeetong geserveerd met bearnaisesaus. Indien u wenst wordt de zeetong aan tafel voor u gefileerd.

€ 32,50
   
   

Vegetarische gerechten

(Vegetarische gerechten met * kunnen als warm voorgerecht of als hoofdgerecht worden besteld)

 
   

Boerenkool / Geitenkaas *

Krokant gebakken hamburgertjes van boerenkoolstamppot met licht gesmolten geitenkaas geserveerd met een kruidencrème en tijmhoningsaus

€ 13,50
€ 19,00
   
Truffelpasta / Mozzarella *
Romige truffelpasta gevuld met roergebakken paddenstoelen en notentapenade geserveerd met gesmolten mozzarella en walnoten
€ 13,50
€ 19,00
   

Ricotta met Spinazie

Quiche gevuld met romige ricotta en spinazie begeleid door gegratineerde tomaatjes geserveerd met gefrituurde groene asperges en bearnaisesaus

€ 19,50

   
   

Vlees hoofdgerechten

 
   

Driehoek Special

Creatie van zacht gegaarde varkensribfilet, varkenshaasmedaillon en pittig geglaceerde spare-rib geserveerd met een bierbitterbal en jus van gerookte knoflook

€ 21,00
   

Schnitzel
Op grootmoeders wijze bereide schnitzel geserveerd op gebakken champignons met spek en uitjes begeleid door een champignonroomsaus

€ 15,50
   
Kalf Procureur

Krokant gebakken kalfsproqureur geserveerd met andijvie stamppot en een donker biersaus

€ 21,00
   
Bavette / Pulled beef

Combinatie van rosé gebakken Ierse bavette en gestoofd runder plukvlees begeleid door aardappelpuree met notentapenade en rode wijnsaus met sjalotten

€ 21,00
   
Ossenhaaspuntjes

Op Oosterse wijze roergebakken ossenhaaspuntjes met gebakken champignons, ui en cashewnootjes geserveerd in een licht pikante saus begeleid door huisgebakken kroepoek

€ 22,50
   
Surf en Turf

Een verrassende combinatie van biefstuk van de haas en een gamba smoking geserveerd met een krachtige saus van rode Port met een vleugje knoflook en teriyaki

€ 24,75
   
Tournedos

Botermalse biefstuk van Hollandse runderhaas (naar eigen keuze gebakken) geserveerd met een peperroomsaus

€ 24,75
   
Tournedos Rossini (biefstukkeuze uit 150 of 180 gram)

Botermalse biefstuk van Hollandse runderhaas (naar eigen keuze gebakken) begeleid door plakken licht gesmolten eendenlever en Maderasaus geparfumeerd met truffel

€ 26,50
€ 29,50
   

Hert

Rosé gebakken hertfilet geserveerd een saus van rode Port met veenbessen begeleid door een gepoft kaneel appeltje en gefrituurde rozemarijn

€ 26,00
   
   

Nagerechten

 
Wij serveren de met een * aangeduide desserts met echte slagroom en passend garnituur voor € 6,75
   

Ruby chocolade tompouce *

Luchtig bladerdeeg gevuld met mousse van ruby chocolade
geserveerd met ruby roomijs, pistache siroop en gedroogde grandberries


Ananas / Kaneel *
Met kaneel en karamel gemarineerde plak warme ananas
geserveerd met chocolade crumble, ananas-kaneelschuim en kaneel roomijs

Bramen / Walnoot *
Coupe gevuld met laagjes Griekse yoghurt, bramen, honing en walnoten crumble
geserveerd met walnotenroomijs en bitterkoekjes


Sorbet Den Driehoek *
Coupe gevuld met 2 soorten sorbetijs in combinatie met softijs geserveerd met seizoensfruit en vruchtensaus begeleid door yoghurtlikeur


Nougatine *
Mini nougatine schuimtaartje met nougat en hazelnoot crumble geserveerd met roomijs van gezouten karamel en topping van Latte-Macchiato


Dame Blanche *
Boerenroomijs geserveerd met warme chocoladesaus en chocoladekrullen


Koffie of Thee compleet *
Kopje koffie of thee met een glaasje huislikeur geserveerd met bonbons en een ijscreatie

 
   

Mini Drieluik

Voor wie nog wil nagenieten van een klein dessert serveren we een bordje met 3 kleine verrassingen. Ook ideaal te combineren met een kopje koffie of thee.

€ 4,00
   

Kinder Bueno
Voor de kinderen hebben we een verrassend kinderdessert bestaande uit: bueno roomijs geserveerd met een bueno reep, slagroom en een kinderverrassing

€ 4,00
   

Voor de liefhebber van een uitgebreid dessert serveren wij per tafel een 

Tapaz Proeverij

Een verrassende creatie van allerlei kleine desserts waar de gehele tafel van kan proeven geserveerd vanaf een plateau of etagère bestaande uit o.a.:


ijs, mousse, parfait, bavarois en patisserie begeleid door passende sausjes, seizoensfruit en echte slagroom


€ 9,50
   
Heeft u zin in een heerlijk glaasje dessertwijn bij uw dessert of een lekker glaasje port ter afsluiting van u diner. Vraag dan even naar de wijnkaart wij zullen u hierover graag informeren.
   

Koffie

 
Irish coffee
Koffie met Ierse whiskey en slagroom 
€ 4,75
   

French coffee
Koffie met Grand Marnier rood en slagroom 

€ 5,00
   
Spanish coffee
Koffie met Tia Maria en slagroom 
€ 4,75
   
Italian coffee
Koffie met Amaretto en slagroom 
€ 4,75
   
Dom coffee
Koffie met Dom Benedictine en slagroom  
€ 4,75
   
Paris coffee 
Koffie met Cointreau en slagroom 
€ 4,75
   
Scotch coffee
Koffie met Drambuie en slagroom  
€ 4,75
   
   

Koffie specials 

 
Koffie Den Driehoek 
Kopje koffie met Vinkelse appelflaplikeurtje, bonbons en tipje slagroom 
€ 6,25
   
Oma’s Koffie 
Kopje koffie met bonbons en een glaasje advocaat met slagroom 
€ 6,25
   
Brabantse koffie
Kopje koffie geserveerd met een bolletje toffee ijs en een warme stroopwafel   
€ 6,25
   
Sheridan Koffie 
Kopje koffie geserveerd met een bolletje boerenroomijs overschonken met een Sheridan-cream likeur
€ 6,25
   
Caffé Latte Macchiato 
Italiaanse koffie geserveerd op eigen wijze bestaande uit: karamel, cappuccino en melkschuim geserveerd met een mini Latte Macchiato ijstaartje
€ 6,25
   
   

Thee

Voor een heerlijk kopje thee kunt u een ruime keuze maken

uit de smaken die we serveren uit onze theedoos.

Tevens serveren wij ook een kopje thee van verse munt met honing.

Alle likeuren kunnen natuurlijk ook los bij de koffie besteld worden.


Wilt u zich laten verleiden tot een heerlijke fles wijn informeer dan naar de mogelijkheden van onze vernieuwde wijnkaart. Hierop staan volop wijnen die we zowel per fles als ook per glas serveren.

Menu du Chef

SPECIAAL AANBEVOLEN 

Naast onze menukaart serveren wij voor u een Menu du Chef!

 

Voorgerechten

Hert

Cannelloni van licht gerookte hertenham gevuld met waldorfsalade geserveerd met perenchutney en een saus van rode curry

 

Of:

 

Paddestoelensoep

Romige soep van diverse soorten wilde paddenstoelen en een vleugje kerrie geserveerd met een laagje mosterdroom, notentapenade en krokant gebakken croutons

 

Hoofdgerechten

Kabeljauw

Op de huid gebakken mootje kabeljauwfilet met een romige dillesaus geserveerd met romige pasta en gefrituurde bloemkool

 

Of:

 

Hazenpeper

Pannetje gevuld met klassiek bereidde hazenpeper geserveerd met spruitjes, aardappelpuree, gepoft appeltje en een veenbeschutney

 

Dessert

Mandarijn / speculaas

Puntje ijstaart van speculaas en mandarijn sorbetijs geserveerd met witte chocolademousse

 


De prijs voor een 2 gangenmenu met keuze uit een voor en een hoofdgerecht: €20,50


De prijs voor het 3 gangenmenu met keuze uit een voor en een hoofdgerecht, en het dessert: €24,75