Menukaart Restaurant Den Driehoek

Voor alle wensen wat betreft allergenen verwijzen wij u graag naar onze met zorg samengestelde 'Allergenen Menukaarten'. Op deze kaarten staan alle wettelijk bepaalde allergenen nauwkeurig omschreven. Ook hebben we een eigen receptenmap waarin alle gerechten uitgewerkt zijn met een omschrijving van de ingrediënten.

Voor alle vragen over allergieën kunt u natuurlijk altijd terecht bij onze medewerkers. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.


Koude voorgerechten

 
   
Zalm Trio

Combinatie van bonbon van gerookte zalm, zalm cocktail en zalmtartaar geserveerd met rode grapefruit, limoenmayonaise en zeewierkoekje

€ 11,50
   

Garnalen met Tonijn

Creatie van avocado, Hollandse garnalen en rosé gebakken tonijnfilet begeleid door gekookt ei, kappertjes en ringetjes van rode ui geserveerd met ansjovismayonaise

€ 13,50
   
Visserij

Palet bestaande uit: garnalencocktail, gerookte zalm, tonijn, king-krabsalade, kreeftenpaté, scampi en kreeftensoep met coquille geserveerd met een frisse salade en zeewiermayonaise

€ 14,50
   
Carpaccio

Op Italiaanse wijze bereide carpaccio van runderlende met pestodressing en huisgebakken kaasstengel met pijnboompitjes, rode ui, gebakken spekjes, gemarineerde tomaat en oude kaas 

€ 11,00
   
Pulled Porc

Taartje van Pulled Porc met truffel en bosui geserveerd tussen broodcroutons begeleid door piccalillysaus, uienchutney, bieslook, boerenspekjes en Amsterdamse uitjes

€ 10,50
   

Chef's special

Combinatie van carpaccio met eendenlever, geitenkaas kroketje en kopje romige mosterdsoep begeleid door truffelmayonaise en amandelbrood

€ 12,50
   
Geitenkaas

Met honing gelakte geitenkaas geserveerd op een salade van appel met walnoot en selderij begeleid door gezouten amandelen, saus van appelstroop en frisee salade

€ 10,50
   
   

Soepen

(alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met royaal brood en diverse soorten boter)


 
Tomaten 

Heerlijke tomatensoep uit eigen keuken geserveerd met verse selderij, room en echte ballen

€ 5,25
   

Grootmoeders Groentesoep

Rundsoep zoals Oma hem altijd maakte geserveerd met groente, selderij, vlees en echte ballen begeleid door piccalilly

€ 6,00
   
Asperges

Romige aspergesoep gevuld met reepjes ham, gekookte ei en bieslook geserveerd met een laagje mosterdroom en een vers afgebakken tomaten broodje

€ 6,75
   
Mosterd
Romige soep van boerenmosterd met een laagje mosterdroom begeleid door een krokant gebakken korststengel omwikkeld met gerookte zalm
€ 7,50
   
Soepentrio 

Combinatie van 3 soepen van onze menukaart of het menu “Du Chef” geserveerd met passend garnituur

begeleid door een vers afgebakken mini tomatenbroodje

€ 8,50
   
   

Warme voorgerechten

 
   
Scampi's
Op Oosterse wijze bereide spies van gemarineerde scampi’s in tempura geserveerd op een frisse salade met Hollandse garnalen met tomaat en saffraanmayonaise
€ 13,50
   

Zeemans Schuitje

Romige kreeftensoep met coquilles en Hollandse garnalen geserveerd met spies van gebakken scampi’s begeleid door rouille en krokant gebakken broodcroutons

€ 13,50
   

Pikante Ossenhaas puntjes

Pannetje met op Oosterse wijze gebakken ossenhaaspuntjes geserveerd in een lichtpikante saus met cashewnootjes en kroepoek 

€ 12,75
   

Champignons

Roombotersoes gevuld met champignons in een romige knoflooksaus gegratineerd met oude kaas geserveerd met notentapenade en uiencompote

€ 11,50
   
   

Allergenen menukaart

 

Op deze kaart staan alle 14 wettelijk bepaalde allergenen nauwkeurig omschreven. Voor alle overige vragen kunt u natuurlijk met onze mensen overleggen naar de mogelijkheden.



In sommige gevallen zijn wij genoodzaakt om voor bepaalde afwijkingen van onze gerechten van de menukaart een meerprijs in rekening te brengen. 

   
   

Vis hoofdgerechten

(Alle hoofdgerechten worden geserveerd met salade en begeleidend aardappel en groentegarnituur)

 
   
Chef's Zalm

Met olijfolie in de oven gegaarde verse zalm met gesmolten mozzarella geserveerd met gegratineerde mosselen en kreeftensaus met rivierkreeftjes, mosselen en garnalen

€ 21,50
   
Zeebaars / Garnalen

Op de huid gebakken zeebaarsfilet in combinatie met garnalen kroketjes geserveerd op aardappelpuree en een warme zeewierdressing 

€ 21,50
   
Kabeljauw / Rivierkreeftjes
Op de huid gebakken kabeljauwfilet in combinatie met gefrituurde asperge geserveerd op een bedje van romige pasta met groene pesto, spinazie, tomaatjes en rivierkreeftjes
€ 21,75
   

Gamba's in smoking

In de oven gegaarde gemarineerde gamba’s omwikkeld met een plakje mager rookspek geserveerd op romige pasta met garnalen, wakame, bosui, geroosterde sesamzaadjes en chilisaus

€ 23,75
   
Zeetong  (± 400 gram)

Met roomboter gebakken zeetong geserveerd met bearnaisesaus. Indien u wenst wordt de zeetong aan tafel voor u gefileerd.

€ 32,50
   
   

Maaltijdsalades

(Alle maaltijdsalades worden geserveerd met diverse soorten brood en boter)

 
   
Scampi's / Gerookte Visssoorten / Pikante Kipreepjes

Rijkelijk gevulde maaltijdsalades geserveerd met passende garnituren en begeleidende dressings

 € 14,50
   
   

Aspergegerechten

 
   
Aspergesoep
Romige aspergesoep gevuld met reepjes ham, gekookte ei en bieslook geserveerd met een laagje mosterdroom en een vers afgebakken tomaten broodje 
€ 6,75
   
Asperges Traditioneel

Op oud Hollandse wijze bereidde asperges

geserveerd met traditioneel gekookte kloosterham, gekookt ei, bieslook, gewelde boter en nootmuskaat

 € 23,75
   
Portie Asperges 
Portie asperges (bestaande uit 5 stuks) geserveerd met aardappelpuree, gekookt ei, bieslook en gewelde boter

dit serveren we als extra garnituur op tafel bij uw hoofdgerecht.

 Dagprijs
   
Extra Asperges

Bij elk gerecht op de kaart kunt u aangeven of u dit gerecht geserveerd wilt hebben met enkele asperges.

De keuze is aan uzelf hoeveel asperges u graag zou willen hebben.

 Dagprijs
   
   

Vegetarische gerechten

(Vegetarische gerechten kunnen zowel als warm voorgerecht of als hoofdgerecht worden besteld)

 
   

Truffelpasta / mozzarella

Romige truffelpasta gevuld met roergebakken paddenstoelen en notentapenade geserveerd met gesmolten mozzarella en tijmhoning

€ 11,50
€ 19,00
   

Ricotta met Spinazie

Quiche gevuld met romige ricotta en spinazie begeleid door gegratineerde tomaatjes geserveerd met gefrituurde groene asperges en bearnaisesaus

€ 19,50

   
   

Vlees hoofdgerechten

 
   

Driehoek Special

Creatie van zacht gegaarde varkensribfilet, varkenshaasmedaillon en pittig geglaceerde spare-rib 

geserveerd met een bierbitterbal en jus van gerookte knoflook

€ 21,00
   

Ossenhaaspuntjes
Op Oosterse wijze roergebakken ossenhaaspuntjes met gebakken champignons, ui en cashewnootjes geserveerd in een licht pikante saus begeleid door huisgebakken kroepoek

€ 21,50
   
Tournedos

Botermalse biefstuk van Hollandse runderhaas (naar eigen keuze gebakken) geserveerd met een peperroomsaus

€ 24,75
   
Surf en Turf

Een verrassende combinatie van biefstuk van de haas en een spiesje van scampi’s in tempura geserveerd met een krachtige saus van rode Port met een vleugje knoflook en teriyaki

€ 24,75
   
Runder Rib-eye

Rose gebakken “Grain fed” runder-ribeye geserveerd met uienchutney, knoflookboter en krokant gebakken uienringen

€ 21,75
   
Kalfs Duo

Combinatie van Kalfshaasbiefstuk en krokant gebakken hartzwezerik geserveerd op een preitaartje geserveerd met een romige cognacsaus met boerenmosterd

€ 26,00
   
Lam

Rose gebakken lamsfilet in combinatie met krokant gebakken gaar gestoofde procureur geserveerd met een aspergetaartje en Provençaalse tomatensaus met pesto

€ 22,50
   
Tamme Eend

Combinatie van rosé gebakken tamme eenden filet en licht gekonfijt eendenboutje geserveerd met truffelmousseline en een romige cantharellensaus

€ 22,50
   

Schnitzel

Op grootmoeders wijze bereide schnitzel geserveerd op gebakken champignons met spek en uitjes begeleid door een champignonroomsaus

€ 15,50
   
   

Nagerechten

 
Wij serveren de met een * aangeduide desserts met echte slagroom en passend garnituur voor € 6,75
   

Lemon Pie *

Puntje limoentaart in combinatie met bolletje mascarpone roomijs geserveerd met rood bosfruit en topping van witte chocolade


Summer Special *
Zomer special van Toscaanse cantuccini amandelkoekjes en Liquorccini likeur geserveerd met bloedsinaasappelsorbetijs en amandelschuim


Coupe Aardbeien *
Coupe gevuld met aardbeien overschonken met aardbeienlikeur geserveerd met witte chocolademousse, aardbeien roomijs en luchtig Romanoff schuim


Nougatine *
Mini nougatine schuimtaartje met nougat en hazelnoot crumble geserveerd met roomijs van gezouten karamel en topping van Latte-Macchiato


Sorbet Den Driehoek *
Coupe gevuld met 2 soorten sorbetijs in combinatie met softijs geserveerd met seizoensfruit en vruchtensaus begeleid door yoghurtlikeur


Dame Blanche *
Boerenroomijs geserveerd met warme chocoladesaus en chocoladekrullen 


Koffie of Thee compleet *

Kopje koffie of thee met een glaasje huislikeur geserveerd met bonbons en een ijscreatie

 
   

Mini Drieluik

Voor wie nog wil nagenieten van een klein dessert serveren we een bordje met 3 kleine verrassingen. Ook ideaal te combineren met een kopje koffie of thee.

€ 4,00
   

Kinder Bueno
Voor de kinderen hebben we een verrassend kinderdessert bestaande uit: bueno roomijs geserveerd met een bueno reep, slagroom en een kinderverrassing

€ 4,00
   

Voor de liefhebber van een uitgebreid dessert serveren wij per tafel een 

Tapaz Proeverij

Een verrassende creatie van allerlei kleine desserts waar de gehele tafel van kan proeven geserveerd vanaf een plateau of etagère bestaande uit o.a.:


ijs, mousse, parfait, bavarois en patisserie begeleid door passende sausjes, seizoensfruit en echte slagroom


€ 9,50
   
Heeft u zin in een heerlijk glaasje dessertwijn bij uw dessert of een lekker glaasje port ter afsluiting van u diner. Vraag dan even naar de wijnkaart wij zullen u hierover graag informeren.
   

Koffie

 
Irish coffee
Koffie met Ierse whiskey en slagroom 
€ 4,75
   

French coffee
Koffie met Grand Marnier rood en slagroom 

€ 5,00
   
Spanish coffee
Koffie met Tia Maria en slagroom 
€ 4,75
   
Italian coffee
Koffie met Amaretto en slagroom 
€ 4,75
   
Dom coffee
Koffie met Dom Benedictine en slagroom  
€ 4,75
   
Paris coffee 
Koffie met Cointreau en slagroom 
€ 4,75
   
Scotch coffee
Koffie met Drambuie en slagroom  
€ 4,75
   
   

Koffie specials 

 
Koffie Den Driehoek 
Kopje koffie met Vinkelse appelflaplikeurtje, bonbons en tipje slagroom 
€ 6,25
   
Oma’s Koffie 
Kopje koffie met bonbons en een glaasje advocaat met slagroom 
€ 6,25
   
Brabantse koffie
Kopje koffie geserveerd met een bolletje toffee ijs en een warme stroopwafel   
€ 6,25
   
Sheridan Koffie 
Kopje koffie geserveerd met een bolletje boerenroomijs overschonken met een Sheridan-cream likeur
€ 6,25
   
Caffé Latte Macchiato 
Italiaanse koffie geserveerd op eigen wijze bestaande uit: karamel, cappuccino en melkschuim geserveerd met een mini Latte Macchiato ijstaartje
€ 6,25
   
   

Thee

Voor een heerlijk kopje thee kunt u een ruime keuze maken

uit de smaken die we serveren uit onze theedoos.

Tevens serveren wij ook een kopje thee van verse munt met honing.

Alle likeuren kunnen natuurlijk ook los bij de koffie besteld worden.


Wilt u zich laten verleiden tot een heerlijke fles wijn informeer dan naar de mogelijkheden van onze vernieuwde wijnkaart. Hierop staan volop wijnen die we zowel per fles als ook per glas serveren.

Menu du Chef

SPECIAAL AANBEVOLEN 

Naast onze menukaart serveren wij voor u een 3 gangen Menu du Chef!


Voorgerecht

“Zalm duo”
Combinatie van gerookte zalm en tartaar van verse zalm geserveerd tussen broodcroutons begeleid door zeewiersalade met kappertjes, tomatensalsa en curry van gele peper 


Of:


“Aspergesoep”
Romige aspergesoep geserveerd met reepjes ham, gekookt ei, groene asperges en bieslook


Hoofdgerecht

Gebakken mootje van heilbotfilet in combinatie met gefrituurde groene asperge 
geserveerd op een bedje van pasta met tomaatjes, spinazie, pesto en rivierkreeftjes


Of:


“Kalfs Rib-eye”
Rose gebakken malse kalfs-ribeye van het “Joviander” kalf geserveerd met peterselie-knoflookboter, gefrituurde uienringen en gedroogde uitjes


Dessert

“Bosbes Cheesecake”

Puntje taart van romige cheesecake bereidt met limoen en bosbessen geserveerd met een bolletje ijs van cheesecake met citroen, bosbessen en bosbessenschuim


De prijs voor een 2 gangenmenu met keuze uit een voor- en een hoofdgerecht: €20,50


De prijs voor het 3 gangenmenu met keuze uit een voor- en een hoofdgerecht, en het dessert: €24,75