Menukaart Restaurant Den Driehoek

Voor alle wensen wat betreft allergenen verwijzen wij u graag naar onze met zorg samengestelde 'Allergenen Menukaarten'. Op deze kaarten staan alle wettelijk bepaalde allergenen nauwkeurig omschreven. Ook hebben we een eigen receptenmap waarin alle gerechten uitgewerkt zijn met een omschrijving van de ingrediënten.

Voor alle vragen over allergieën kunt u natuurlijk altijd terecht bij onze medewerkers. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.


Koude voorgerechten

 
   
Garnalen trio

Cocktail van Hollandse garnaaltjes, salade met gemarineerde garnalen en gebakken garnalen kroketje geserveerd met rode grapefruit, tomaatjes en een zachte limoenmayonaise

€ 11,25
   

Zalm en Paling

Bonbon van gerookte zalm en gerookte paling gevuld met salade van aardappel, ei en truffel geserveerd met kappertjes, bieslook en rode ui en remouladedressing

€ 12,75
   
Visserij

Palet bestaande uit: garnalencocktail, gerookte zalm, tonijn, king-krabsalade, kreeftenpaté, scampi en kreeftensoep met coquille geserveerd met een frisse salade en zeewiermayonaise

€ 14,25
   
Carpaccio

Op Italiaanse wijze bereide carpaccio van runderlende met pestodressing en huisgebakken kaasstengel met pijnboompitjes, rode ui, gebakken spekjes, gemarineerde tomaat en oude kaas 

€ 10,75
   
Ganzenborst

Taartje van gerookte ganzenborst gevuld met vijgenchutney en eendenrilette geserveerd met krullen van rucolakaas, chips van zoete aardappel, pistache nootjes en frisse mangosaus

€ 11,25
   

Chef's special

Combinatie van carpaccio met eendenlever, geitenkaas kroketje en kopje romige mosterdsoep begeleid door truffelmayonaise en amandelbrood

€ 12,50
   
Mozzarella / Tomaat

Tartaar van gemarineerde en lichtgedroogde vleestomaat met mosterd en lauwwarme mozzarella geserveerd met bieslook, sjalotjes, gekookt ei, mosterdcrème en licht gerookte olijfolie

€ 10,50
   
   

Soepen

(alle voorgerechten en soepen worden geserveerd met royaal brood en diverse soorten boter)


 
Tomaten 

Heerlijke tomatensoep uit eigen keuken geserveerd met verse selderij, room en echte ballen

€ 5,25
   

Winterbouillon

Krachtige runderbouillon met een klein scheutje Jagermeister geserveerd met een garnituur van boeren spekjes, gehakte walnoten en ringetjes zoete paprika

€ 7,00
   
Paddenstoelen

Romige soep van diverse soorten wilde paddenstoelen en een vleugje kerrie geserveerd met een laagje mosterdroom, notentapenade en krokant gebakken knoflookcrouton


€ 7,50
   
Knolselderij met Aardappel
Romige soep van knolselderij en zoete aardappel geserveerd met bieslook, gemarineerde garnalen en krokantjes van zoete aardappel
€ 7,50
   
Soepentrio 

Combinatie van 3 soepen van onze menukaart of het menu “Du Chef” geserveerd met passend garnituur

begeleid door een vers afgebakken mini tomatenbroodje

€ 8,50
   
   

Warme voorgerechten

 
   
Scampi's
Op Oosterse wijze bereide spies van gemarineerde scampi’s in tempura geserveerd op een frisse salade met Hollandse garnalen met tomaat en saffraanmayonaise
€ 13,50
   

Zeemans Schuitje

Romige kreeftensoep met coquilles en Hollandse garnalen geserveerd met spies van gebakken scampi’s begeleid door rouille en krokant gebakken broodcroutons

€ 13,50
   

Piccolino

Vers afgebakken mini pizza geserveerd met zalm en grote garnalen met tomaat, mozzarella en licht pikante zeewier

€ 12,75
   

Hazenpeper

Roombotersoes gevuld met verfijnde Hazenpeper


geserveerd met notentapenade en veenbessencompote

€ 13,50
   
   

Allergenen menukaart

 

Op deze kaart staan alle 14 wettelijk bepaalde allergenen nauwkeurig omschreven. Voor alle overige vragen kunt u natuurlijk met onze mensen overleggen naar de mogelijkheden.



In sommige gevallen zijn wij genoodzaakt om voor bepaalde afwijkingen van onze gerechten van de menukaart een meerprijs in rekening te brengen. 

   
   

Vis hoofdgerechten

(Alle hoofdgerechten worden geserveerd met salade en begeleidend aardappel en groentegarnituur)

 
   
Chef's Zalm

Met olijfolie in de oven gegaarde verse zalm met gesmolten mozzarella geserveerd met gegratineerde mosselen en kreeftensaus met rivierkreeftjes, mosselen en garnalen

€ 21,50
   
Kabeljauw / Garnalen

Op de huid gebakken kabeljauwfilet in combinatie met gemarineerde grote garnalen geserveerd op aardappelpuree en een wittewijnsaus


€ 21,75
   
Zeeduivel
Met rookspek omwikkelde zeeduivel medaillon geserveerd met knolselderijmousseline en een warme zeewierdressing
€ 22,50
   

Scampi's

In pikante olie gebakken gemarineerde scampi’s geserveerd op romige pasta met wakame, bosui, geroosterde sesamzaadjes en chilisaus

€ 23,75
   
Zeetong  (± 400 gram)

Met roomboter gebakken zeetong geserveerd met bearnaisesaus. Indien u wenst wordt de zeetong aan tafel voor u gefileerd.

€ 29,00
   
   

Vegetarische gerechten

(Vegetarische gerechten kunnen zowel als warm voorgerecht of als hoofdgerecht worden besteld)

 
   

Truffelpasta / mozzarella

Romige truffelpasta gevuld met roergebakken paddenstoelen en notentapenade geserveerd met gesmolten mozzarella en tijmhoning

€ 11,50
€ 19,00
   

Brie

Loempiaatjes gevuld met brie, gedroogde appeltjes en walnoten geserveerd met uienchutney, gebakken trostomaatjes en een saus van Pedro Ximenez

€ 11,50

€ 19,00

   
   

Vlees hoofdgerechten

 
   

Trio van Australisch Rund

Creatie van 3 bereidingen van gegaard rundvlees bestaande uit: stoofpotje, sukade en runderribstuk

geserveerd als taartje met aardappelpuree en een saus van truffel en boerenmosterd

€ 19,50
   

Winter Trappister
Combinatie van varkenshaas medaillon, krokant gebakken speklapje, wild saucijsje en een bierbitterbal geserveerd met zuurkool, aardappelpuree en een saus van Trappistenbier

€ 19,50
   
Ossenhaaspuntjes

Op Oosterse wijze roergebakken ossenhaaspuntjes met gebakken champignons, ui en cashewnootjes geserveerd in een licht pikante saus begeleid door huisgebakken kroepoek

€ 20,50
   
Vleestrio

Spies van 3 medaillons van rund, kalf en varkenshaasfilet geserveerd met een portsaus

€ 21,00
   
Tournedos

Botermalse biefstuk van Hollandse runderhaas (naar eigen keuze gebakken) geserveerd met een peperroomsaus

€ 24,75
   
Surf en Turf

Een verrassende combinatie van biefstuk van de haas en een spiesje van scampi’s in tempura geserveerd met een krachtige saus van rode Port met een vleugje knoflook en teriyaki

€ 24,50
   
Eend

Combinatie van Kalfshaasbiefstuk en krokant gebakken hartzwezerik geserveerd op een preitaartje geserveerd met een romige cognacsaus met boerenmosterd en cantharellen

€ 26,00
   
Lams palet

Samengaan van rosé gebakken lamsfilet, lamshaasje en krokant gebakken lams procureur geserveerd met taartje van groene asperges en een Provençaalse tomatensaus

€ 22,50
   
Eend

Combinatie van rosé gebakken eendenfilet en krokant pakketje van zacht gegaarde eendenbout geserveerd met roergebakken oesterzwammen en een romige saus van Calvados met appel

 € 21,50
   

Hert

Combinatie van rosé gebakken Hertfilet en broodje hertenplukvlees geserveerd met een gepoft appeltje en een saus van rode Port met veenbessen

€ 26,00
   

Spare-ribs

Overheerlijke zoet-pittig geglaceerde spare-ribs uit eigen keuken geserveerd met chilimayonaise

€ 17,50
   

Schnitzel

Op grootmoeders wijze bereide schnitzel geserveerd op gebakken champignons met spek en uitjes begeleid door een champignonroomsaus

€ 15,50
   
   

Nagerechten

 
Wij serveren de met een * aangeduide desserts met echte slagroom en passend garnituur voor € 6,75
   

Boeren Bruidspaar *

Prachtig huwelijk van ijstaartje van Boerenjongens en gewelde Boerenmeisjes geserveerd met karamelsaus

 

Winter Tira-Misu *

Coupe gevuld met Tira-Misu, bitterkoekjes en veenbessen

geserveerd met een sinaasappel-amandeltaartje en chocolade crumble

 

Bastogne met Chocolade *

Huisgemaakte parfait van bastogne koek, karamel topping en witte chocolade geserveerd met een luchtig chocoladeschuim

 

Latte Macchiato / Advocaat *

Latte Macchiato ijskoffie geserveerd met kannetje advocaat en advocaat roomijs

 

Sorbet Den Driehoek *

Coupe gevuld met 2 soorten sorbetijs in combinatie met softijs geserveerd met seizoensfruit en vruchtensaus begeleid door yoghurtlikeur

 

Dame Blanche *

Boerenroomijs geserveerd met warme chocoladesaus en chocoladekrullen

 

Koffie of Thee compleet *

 

Kopje koffie of thee met een glaasje huislikeur geserveerd met bonbons en een ijscreatie


 
   

Mini Drieluik

Voor wie nog wil nagenieten van een klein dessert serveren we een bordje met 3 kleine verrassingen. Ook ideaal te combineren met een kopje koffie of thee.

€ 4,00
   

Kinder Bueno
Voor de kinderen hebben we een verrassend kinderdessert bestaande uit: bueno roomijs geserveerd met een bueno reep, slagroom en een kinderverrassing

€ 4,00
   

Voor de liefhebber van een uitgebreid dessert serveren wij per tafel een 

Tapaz Proeverij

Een verrassende creatie van allerlei kleine desserts waar de gehele tafel van kan proeven geserveerd vanaf een plateau of etagère bestaande uit o.a.:


ijs, mousse, parfait, bavarois en patisserie begeleid door passende sausjes, seizoensfruit en echte slagroom


€ 9,50
   
Heeft u zin in een heerlijk glaasje dessertwijn bij uw dessert of een lekker glaasje port ter afsluiting van u diner. Vraag dan even naar de wijnkaart wij zullen u hierover graag informeren.
   

Koffie

 
Irish coffee
Koffie met Ierse whiskey en slagroom 
€ 4,50
   

French coffee
Koffie met Grand Marnier rood en slagroom 

€ 5,00
   
Spanish coffee
Koffie met Tia Maria en slagroom 
€ 4,50
   
Italian coffee
Koffie met Amaretto en slagroom 
€ 4,50
   
Dom coffee
Koffie met Dom Benedictine en slagroom  
€ 4,50
   
Paris coffee 
Koffie met Cointreau en slagroom 
€ 4,50
   
Scotch coffee
Koffie met Drambuie en slagroom  
€ 4,50
   
   

Koffie specials 

 
Koffie Den Driehoek 
Kopje koffie met Vinkelse appelflaplikeurtje, bonbons en tipje slagroom 
€ 5,50
   
Oma’s Koffie 
Kopje koffie met bonbons en een glaasje advocaat met slagroom 
€ 5,25
   
Brabantse koffie
Kopje koffie geserveerd met een bolletje toffee ijs en een warme stroopwafel   
€ 5,25
   
Sheridan Koffie 
Kopje koffie geserveerd met een bolletje boerenroomijs overschonken met een Sheridan-cream likeur
€ 5,75
   
Caffé Latte Macchiato 
Italiaanse koffie geserveerd op eigen wijze bestaande uit: karamel, cappuccino en melkschuim geserveerd met een mini Latte Macchiato ijstaartje
€ 5,75
   
   

Thee

Voor een heerlijk kopje thee kunt u een ruime keuze maken

uit de smaken die we serveren uit onze theedoos.

Tevens serveren wij ook een kopje thee van verse munt met honing.

Alle likeuren kunnen natuurlijk ook los bij de koffie besteld worden.


Wilt u zich laten verleiden tot een heerlijke fles wijn informeer dan naar de mogelijkheden van onze vernieuwde wijnkaart. Hierop staan volop wijnen die we zowel per fles als ook per glas serveren.


"Zalm en Paling"

Bonbon van gerookte zalm en gerookte paling gevuld met salade van aardappel, ei en truffel

geserveerd met kappertjes, bieslook en rode ui en remouladedressing

€ 12,75

Menu du Chef

SPECIAAL AANBEVOLEN 

Naast onze menukaart serveren wij voor u een 3 gangen Menu du Chef!


Voorgerecht

“Vitello Tonato”

Rosé gebakken kalfsmuis in combinatie met zachte tonijnmayonaise geserveerd op rucolasalade met tonijn, kappertjes, tomaat, en rode ui 


Of:


“Bospaddestoelensoep”

Romige soep van diverse soorten wilde paddestoelen en een vleugje kerrie geserveerd met een krokant gebakken knoflook crouton 


Hoofdgerecht

“Kibbeling”

Krokant gebakken gemarineerde schelvisfilet geserveerd op stampotje van verse andijvie en een saus van Dijon mosterd


Of:


“Scharrelkip”

Met pesto en tomaat gevulde scharrelkipfilet geserveerd op romige pasta met aioli en oesterzwammen begeleid door tomatenjus en bietenchips


Dessert

“Nougatine”

Nougatine ijstaartje in combinatie  met mousse van grandberries geserveerd met crumble van hazelnoot en chocolade


 

De prijs voor dit 3 gangen menu: € 22,50