Over Den Driehoek

Als we ver in de tijd terug gaan, en dan praat ik over nog voor de oorlog 1940 – 1945, dan komen we bij Has van de Elzen die destijds eigenaar was van het gelijknamige Café vd Elzen. Het waren toen vooral mannen die het Café bezochten en zij deden dat niet om veel te drinken, want bier en sterke drank waren er nauwelijks, maar gewoon voor de gezelligheid. Men draaide een plaatje, biljartte wat en maakte een praatje. Ook tabak en sigaretten waren in die dagen niet verkrijgbaar.

Later, rond 1960, werd het Café overgenomen door Jos van der Loop en weer later door Koos van der Loop. Het Café had toen de naam “Den Driehoek”. In 1978 nam mijn vader, Cor van de Ven, het Café over van Koos en besloot daar in 1980 een feestzaal bij te bouwen. Het Café was voortaan 6 dagen in de week geopend en er kwam een terras bij. Wat niet achter kon blijven gebeurde in 1986, Snackbar “Den Driehoek”.

In 1992 kwam ik, nadat ik (Patrick van de Ven) in 1988 thuis ben gaan werken, samen met mijn vader in het bedrijf en het werd het een VOF. Eind 1993 begin 1994 werd de zaal helemaal verbouwd en op 15-04-94 trouwde ik met Jose van Oort die een half jaar daarvoor ook in de Vennootschap Onder Firma was ingetreden. In 1996 werd de snackbar in zijn geheel verbouwd en groter gemaakt tot wat deze nu is.

Een grote parkeerplaats kon niet achterblijven en deze werd dan ook in1998 gerealiseerd aan de overkant van de straat (Brugstraat). In 2003 vierden we het 25-jarig bestaan in de horeca.

Indien u geïnteresseerd bent in een extra stuk informatie over het ontstaan van Den Driehoek kunt u hier het document: “herinneringen” downloaden, geschreven door Harrie van den Elzen, zoon van Has van den Elzen en Grada Huijsmans, de originele oprichters van Den Driehoek.